Onze kijk op zorg is anders

 

Zo lang mogelijk thuis blijven wonen is de wens van veel van onze cliënten. Een schone en veilige leefomgeving is hierbij van essentieel belang. Onze medewerkers willen u daar zo goed mogelijk bij ondersteunen.

Hierbij gaat het dus zeker niet alleen over huishoudelijke werk. De focus ligt op de behoefte van de individuele cliënt waarbij eigen kracht en respect voor de (leef)cultuur centraal staat. Vooral op sociaal en communicatief gebied doen zij net dat beetje extra.

Onze medewerkers hebben een belangrijke signalerende functie en zijn alert op veranderingen met betrekking tot uw gezondheid of zorgbehoeften.

Amsterdam Thuishulp is ontstaan uit een samenwerking tussen ATZB en Zonzorg. Beide organisaties zijn al geruime tijd actief als aanbieder van Hulp bij Huishouden. Om de cliënten in Amsterdam beter te kunnen bedienen hebben zij in 2019 besloten om de handen ineen te slaan.

 

Wij doen meer dan alleen stofzuigen en dweilen

Het welzijn van onze clienten staat centraal. Waar mogelijk koppelen wij daarom ook een vaste medewerker aan de cliënt.
Een vast gezicht zorgt niet alleen voor een betere band tussen cliënt en zorgverlener maar zo kunnen zij naast de ondersteuning bij huishoudelijke taken ook beter signaleren wanneer er veranderingen optreden. Op deze manier kunnen cliënten zo lang mogelijk thuis blijven wonen.

Worden (sommige) huishoudelijke en schoonmaak taken te zwaar?

Onze huishoudelijke ondersteuning helpt u graag!

Soms zorgen ziekte, ouderdom of een handicap ervoor dat u verschillende huishoudelijke taken niet (makkelijk) meer zelf kunt doen. Als er niemand in uw gezin of directe omgeving is die deze taken dan van u over kan nemen kunt u aanspraak maken op Hulp bij Huishouden betaald vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)

Als u wilt weten of u hiervoor in aanmerking komt neem dan contact met ons op

 Wij helpen u graag om de huishoudelijke ondersteuning zo goed mogelijk voor u in te vullen.

Onze opdracht is hierbij om uw zorgbehoefte zo goed mogelijk in kaart te brengen en te doen wat nodig is.
Op basis van een uitvoerig intakegesprek wordt samen met u een ondersteuningsplan opgesteld.

Uitgangspunt is hierbij dat u zelf de touwtjes zoveel mogelijk in eigen hand houdt.

Om zo gezond en vitaal mogelijk te blijven is het belangrijk dat u hulp krijgt bij de dingen die u niet meer zelf kunt maar nog belangrijker is dat u de dingen die u zelf kunt ook zolang mogelijk zelf blijft doen.

Uw behoefte staat hierbij te allen tijden centraal en er zal ook regelmatig getoetst worden of de in het ondersteuningsplan bepaalde doelen daar nog bij aansluiten.

Op deze manier garanderen wij u een schoon en leefbaar huis.

De meest voorkomende werkzaamheden bij huishoudelijke ondersteuning zijn:

  • Stof afnemen
  • Dweilen
  • Stofzuigen
  • Sanitair reinigen
  • Keuken reinigen
  • Overig schoonmaak taken in de woning o.a. deuren afnemen
  • Bed opmaken/verschonen
  • Ramen zemen (alleen binnenshuis)
  • Het actief meedenken met de klant t.b.v. de verbetering van de zorg aan de klant
  • Actief signaleren en contact hierover onderhouden met de contactpersoon van de eigen organisatie

Alle werkzaamheden buiten de woning zoals ramenlappen buitenshuis, tuin, balkon, schuur garage etc. vallen niet onder huishoudelijke ondersteuning.

 Naast de huishoudelijke taken kunnen wij ook actief meedenken ter verbetering van uw totale zorg. Het onderhouden van contacten met uw familie, vrijwilligers en zorgverleners behoort ook tot onze dienstverlening.

 

Direct hulp nodig? Bel ons op: 020-3080129

Neem contact met ons op

Albert Loethoelistraat 2, 1111KV Diemen

Bel ons: 020-3080129